V 10-ih centrih Linea Snella po Sloveniji z največjo mero skrbnosti in odgovornosti skrbimo, da svoje PISNO ZAJAMČENE rezultate dosežete v varnem in prijetnem okolju. Za vstop je, po odloku Vlade Republike Slovenije, potrebno izpolnjevati PCT pogoj. Vnovčite lahko tudi BON 21. Veselimo se srečanja z vami! Vaša Linea Snella

Kako odpraviti napihnjen trebuh in zabuhlost poleti

Napihnjen trebuh in zabuhlost telesa se največkrat pojavljata v toplejših mesecih. V zapisu Snelly terapevtk si preberite, zakaj je temu tako in kako lahko preprečite napihnjenost. 

V toplejših dneh se v telesu zaradi vročine zadržuje več vode kot običajno. Zadrževanje vode pri številnih ljudeh povzroča napihnjen trebuh in zabuhlost, še zlasti v predelu gležnjev, rok in obraza (pod očmi). K napihnjenosti poleti običajno svoje prispeva še spremenjen jedilnik (hitra prehrana, solate, hladne jedi) in manjša telesna aktivnost. Odvečno vodo lahko tako iz telesa odstranite z nekaj preprostimi rešitvami, če težave vztrajajo dlje časa, pa je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom. 

Poskrbite za hidratacijo telesa.

#1 Poskrbite za večjo hidracijo 

Telo se bo na dehidracijo odzvalo s še večjim zadrževanjem vode, zato je nujno, da poleti čez dan dovolj pijete. Čez dan spijte vsaj en liter vode na 25 kg telesne teže, ob zahtevnejši telesni aktivnosti pa še več. Pijete lahko tudi domače zeliščne ali sadne napitke brez dodanega sladkorja, izogibajte pa se sladkim, gaziranim in alkoholnim pijačam. Kozarec tekočine popijte tudi pred vsakim obrokom.  

#2 Izogibajte se težki in slani hrani

Poleti se nam rado zgodi, da smo zaradi visokih temperatur čez dan brez apetita. Ko se nam v hladnejših večernih urah želja po hrani vrne, pa se do obilja najemo, kar vodi v napihnjen trebuh in občutek nelagodja. Privoščite si več manjših obrokov, ki naj bodo lažji in prijazni do prebave. Pomembno je, da obrokov ne preskakujete in da hrano uživate počasi. 

#3 Ostanite telesno aktivni 

Bodite iznajdljivi in kljub visokim temperaturam poskrbite za dovolj gibanja. Če pri svojem delu pretežno sedite ali ste nenehno v enem položaju, je večja možnost, da vam bodo otekle noge. Poskrbite za redne vmesne pavze, namenjene kratkim razgibalnim vajam, ter se izogibajte sedenju s prekrižanimi nogami. V zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah, ko se ozračje ohladi, pa se še dodatno razgibajte z najljubšo aktivnostjo. 

#4 Naj žar zadiši po zdravju

Poletje je čas piknikov in dobrot na žaru. Izogibajte se mastnim, vnaprej pripravljenim mesnim izdelkom, preveč soljeni hrani in belemu kruhu. Nadomestijo naj jih ribe, pusto meso in zelenjava na žaru, doma pripravljene mesne dobrote, bel kruh pa zamenjajte za krompir ali polnozrnat kruh. 

#5 Hitre rešitve za napihnjen trebuh  

Čeprav napihnjen trebuh in zabuhlost običajno mineta v nekaj dneh brez večjih težav, si lahko za hitrejšo rešitev pomagate z nekaterimi živili. Še zlasti se priporoča uporaba začimb in zelišč, kot so ingver, kumina, poprova meta, kamilica in koromač, ter kumar, banan, polnozrnatih žitaric in probiotičnih izdelkov (jogurt ali kefir z naravnimi mlečnokislinskimi bakterijami Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium lactis). 

Brezplačen posvet

Sorodne vsebine

 


Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
Certifikat odličnosti

Ponosni smo, da je podjetje Linea Snella d.o.o. ponovno prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost (Bisnode).

Po analizah za leto 2017 naše podjetje spada med 6,8% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti AAA. Med 163.642 registriranimi podjetji v Sloveniji bonitetno odličnost AAA dosega zgolj 6.944 podjetij.
Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA