NA POMOČ, BLIŽA SE VELIKA NOČ!

Pot do vitke linije in zdravega načina življenja ni lahka, pazniki pa nam jo še otežujejo. Čeprav se uspemo vzdržati sladkih in mastnih dobrot, ki se nam ponujajo ob novem letu in pustovanju, nas pred poletjem čaka še najmanj en preizkus – velikonočni prazniki. Jajca, šunka, hren, pa mogoče kakšen košček peciva nam načeloma ne bi smeli pokvariti načrtov. A če se praznikov ustrašimo, še preden se mize napolnijo, se bomo sprva verjetno pretirano izogibali hrani, nato pa od sestradanosti brezglavo posegli po nezdravih in kaloričnih poticah, čokoladnih zajcih in kruhu. Pripravite se na veliko noč s spodnjimi nasveti in pogumno nadaljujte do svojega cilja!

velikonočni zajtrk
  1. PRIVOŠČITE SI KRALJEVSKI ZAJTRK: privoščite si obilen in pester zajtrk z jajci. Velikonočni prazniki so idealna priložnost, da telo oskrbite z beljakovinami, ki vas bodo nasitile za dalj časa.
  2. POPESTRITE SI OBROKE: bodite zmerni pri kruhu in kreativni pri pripravi jedi. Četudi ne boste povsem črtali kruha z jedilnika, ga vsaj ne kombinirajte z mesom in jajci. Prazničnim jedem raje dodajte obilico zelenjave. Pomlad je idealen čas, da na mizo postavite veliko skledo regrata ali radiča. Pri pripravi jedi pa uporabljajte zdrave maščobe (olivno, bučno olje …) in bolj pusto meso.
  3. HRANA NAJ BO KAKOVOSTNA: pozanimajte se, kje lahko dobite domača, biološko pridelana jajca. Kupujte lokalno pridelano in sezonsko hrano.
  4. GIBAJTE SE: čas, ki bi ga sicer porabili za večurno pripravo obilnega velikonočnega kosila, raje namenite preprostemu zdravemu obroku in gibanju, pa čeprav v udobju vaše dnevne sobe.   
  5. BODITE IZVIRNI PRI SLADICAH: če ste sladkosnedi in se težko uprete potici, sladkemu kruhu in čokoladnim pirhom, namesto teh postrezite polnjena jabolka. Napolnite jih z ovsenimi kosmiči, cimetom, medom in orehi, ki spominjajo na potico.

Uživajte v praznikih, naj bodo polni zdravja!

Brezplačen posvet

Sorodne vsebine

 


Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
Certifikat odličnosti

Ponosni smo, da je podjetje Linea Snella d.o.o. ponovno prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost (Bisnode).

Po analizah za leto 2017 naše podjetje spada med 6,8% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti AAA. Med 163.642 registriranimi podjetji v Sloveniji bonitetno odličnost AAA dosega zgolj 6.944 podjetij.
Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA