Sprostite napetost z meditacijo

Ko preživimo težko obdobje, traja nekaj časa, da napetost popusti. Čeprav ne moremo nadzorovati vsega, kar se nam v življenju dogaja, se lahko naučimo, kako se prilagoditi na okoliščine in sprejeti spremembe. Pri tem nam lahko pomaga tudi meditacija. Za boljše počutje in zdravje je za začetnike dovolj že 5 do 10 minut kakovostne meditacije na dan. Za prakticiranje meditacije doma potrebujete le miren prostor, vztrajnost in malce potrpežljivosti. Postopoma lahko čas trajanja meditacije poljubno podaljšujete.

Meditacija v mirnem prostoru

Meditiramo lahko na različne načine

Prvi korak k poglobljeni meditaciji je pasivna meditacija, ko poskusimo odmisliti svet okoli nas in se osredotočiti le na dihanje, del telesa, predmet ali besedo. Popolno se umirimo, povsem se zlijemo z okolico. Ko nam to uspe, lahko poizkusimo z različnimi tehnikami meditacije. Začetniki si lahko pomagate z naslednjimi nasveti:

1) Poiščite miren prostor. Umaknite se v zaprto sobo ali pa na odročen kraj nekje v naravi, kjer je malo verjetno, da boste koga srečali.Začetnikom bo morda lažje, če si boste ob meditaciji predvajali sproščujočo glasbo.

2) Udobno se namestite. V tej fazi niti ni pomembno, v kakšen položaj. Pomembno je, da vam je udobno, da se lahko sprostite in da vas položaj ne uspava. Če boste meditirali zjutraj leže na postelji, je verjetnost, da boste potonili nazaj v spanec. Najbolje je, da se namestite v sedeč položaj, roke pa naj počivajo na vaših nogah.

3) Postopoma podaljšujte čas meditacije. Začnite s 5 minutami na dan, nato si večkrat v dnevu vzemite po 5 minut za meditacijo, po kakšnem tednu dni poskusite z 10 minutami. Sčasoma poljubno podaljšujte čas meditacije. Pomembno je, da med meditacijo ostanete povsem zbrani.

4) Organizirajte se. Vnaprej si določite termine v dnevu, ko boste nekaj minut posvetili meditaciji. Nastavite si opomnike. Najbolje je izbrati termine, ko ste običajno najbolj napeti, lahko pa je meditacija tudi vaša jutranja ali večerna rutina.

5) Misli naj pridejo in grejo. Gotovo se boste vsaj na začetku težko zbrali in osredotočili. Ne upirajte se vsiljenim mislim, preprosto opazujte jih kot oblak, ki pride in gre z vetrom naprej.

Brezplačen posvet

Sorodne vsebine

 


Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
Certifikat odličnosti

Ponosni smo, da je podjetje Linea Snella d.o.o. ponovno prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost (Bisnode).

Po analizah za leto 2017 naše podjetje spada med 6,8% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti AAA. Med 163.642 registriranimi podjetji v Sloveniji bonitetno odličnost AAA dosega zgolj 6.944 podjetij.
Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA