FIGE ZA ZDRAV SNELLY ZAJTRK

Želite posladkati partnerja pred odhodom v službo ali presenetiti otroke s sladkim, a zdravim presenečenjem? Fige so prava poslastica in odlična izbira za Snelly zdrav zajtrk. Ker vsebujejo veliko sadnega sladkorja moramo biti pozorni na to, da jih zaužijemo dopoldne, ko naše telo potrebuje energijo za uspešen dan, ki je pred nami. Zdrav zajtrk s figami je zato prava odločitev!

Sezona zgodnjih fig je že za nami, je pa sedaj pravi čas za jesenske fige, zato izberite lokalne, sveže sadeže na bližnji tržnici. Fige so odlične tako v slanih kot sladkih receptih, zato vam v nadaljevanju predstavljamo dva recepta, ki bosta zadovoljila vse okuse.

Figova Bruschetta

Za res slasten začetek dneva predstavljamo recept za figov pire, ki bo odlično pristal na vaših bruschettah.

Sestavine za figov pire:
225g svežih fig
30ml balzamičnega kisa
15g kokosovega sladkorja

Sestavine za figove bruschette:
popečene rezine polnozrnatega kruha
olivno olje (na njem hitro popečemo rezine kruha)
5-6 svežih fig (razrezane)
1 skodelica sveže skute
1/4 skodelice nasekljanih orehov
listi svežega timijana

Postopek priprave figovega pireja:

Pečico segrejete na 200°C. Fige očistite, odstranite stebla in trdi del ter razrežite na četrtine. Fige postavite v pekač, dodajte eno žlico balzamičnega kisa (150ml) in rjavi sladkor ter dobro premešajte. Pokrijte pekač s folijo in pecite 15-20 minut oz. dokler se fige ne zmehčajo.

Ko se zmes ohladi, zmešajte figov pire v multipraktiku ali mešalniku s preostalo žlico balzamičnega kisa (balzamični kis lahko dodate po okusu). Pire prestavimo v skledo in postavimo v hladilnik, da se ohladi pred serviranjem. Svetujemo pripravo zvečer, saj se bo čez noč ravno prav ohladil za serviranje za zajtrk.

fige

Postopek priprave figove bruschette:

Rezine polnozrnatega kruha popecite na olivnem olju do rahlo rumene barve, po želji pa lahko te pripravite tudi z nepopečenimi kruhki. Rezine kruha namažite s svežo skuto.

Na rezino kruha s skuto dodajte še žličko figovega pireja, nekaj svežih fig, orehov in timijan.

Za vse, ki želite nekoliko manj sladek zajtrk, pa lahko dodatek figovega pireje prepustite bolj sladkosnedim članom družine.

fb_4-1 fb_4

Vaš zdrav zajtrk je pripravljen! Dober tek in en lep začetek dneva!

 


 

Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

 

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!