V centrih Linea Snella z največjo mero skrbnosti in odgovornosti skrbimo, da svoje PISNO ZAJAMČENE rezultate dosežete v varnem in prijetnem okolju. Veselimo se srečanja z vami! Vaša Linea Snella

Zdrava valentinova večerja

Spet imamo razlog za praznovanje, eksperimentiranje v domači kuhinji in prijetno druženje ob okusni hrani. Vezani ali samski, za valentinovo se spodobi, da malce razvajate tudi svoje brbončice. Pripravite sebi ali svoji boljši polovici okusno in zdravo valentinovo večerjo, ki vam ne bo vzela veliko časa.

Zdrava valentinova večerja.

Predjed: Pisana solata z rdečo peso

Sestavine: 

  • 300 g surove rdeče pese 
  • sveža špinača
  • ekstra deviško oljčno olje, kis
  • 2 klementini
  • svež pehtran ali timijan
  • poper, sol
  • 50 g kozjega sira 
  • po želji: 20 g nesoljenih celih orehov 

Priprava: 

  1. Rdečo peso kuhamo 15 do 20 minut (odvisno od velikosti gomolja), da se zmehča. Nato jo odcedimo, malce ohladimo v hladni kopeli, da lažje odstranimo olupek, in narežemo na kolobarje ali koščke.
  2. Eno klementino ožamemo in sok zmešamo z oljčnim oljem ter kisom, drugo pa olupimo in jo narežemo na tanke kolobarje. Razporedimo jih po krožniku in nanje posujemo nekaj opranih špinačnih listov. 
  3. Rdečo peso odcedimo in narežemo na poljubne koščke ali kolobarje. Stresemo jo v solatni preliv in po okusu začinimo s soljo in poprom. Peso razporedimo po špinači, potresemo z izbrano začimbo (pehtranom ali timijanom), kozjim sirom in lešniki.

Glavna jed: Sočna postrv v škrniclju

Sestavine: 

  • 2 postrvi ali 4 fileji postrvi
  • po želji strok česna
  • oljčno olje
  • po želji pol bio limone 
  • dve vejici peteršilja 
  • ena bučka
  • dva večja krompirja 
  • svež paradižnik (najokusnejši bo češnjev) 
  • po želji kapre ali olive

Postopek: 

  1. Pečico ogrejemo na 180 °C. 
  2. Postrvi sfiliramo ali kupimo štiri fileje. V posodi, kjer jih bomo marinirali, jih nasolimo in naoljimo. Po želji dodamo tanke kolobarje limone in na grobo nalomljene vejice peteršilja s stebli. 
  3. Bučke in krompir narežemo na tanke kolobarje in jih za pet minut povremo v slani vodi, nato jih odcedimo in ohladimo. 
  4. Ribje fileje vzamemo iz marinade in vanjo stresemo pokuhano zelenjavo. V mešanico lahko po želji dodamo tudi kapre ali olive ter razpolovljen češnjev paradižnik. 
  5. Na dva velika kosa peki papirja na sredino položimo zelenjavo, na vrh ribji file, nato pa ju zavijemo v culico in zavežemo z vrvico. 
  6. Jed pečemo 20 minut na 180 °C. Culico serviramo na krožnik. 

Sladica: Zapeljiva čokoladna veganska torta

Sestavine za osnovo (za okrogel pekač premera 24 cm): 

  • 1 skodelica lešnikov
  • 1 skodelica mandljev
  • 1,5 skodelice datljev
  • 0,5 skodelice presnega kakava 
  • 2 jedilni žlici kokosovega masla 
  • 2 jedilni žlici vode
  • po želji 0,5 čajne žličke vanilije v prahu

Sestavine za nadev in serviranje: 

  • 250 g malin
  • kokosova moka

Sestavine za čokoladno kremo: 

  • 2 skodelici datljev
  • 1,5 skodelice vode 
  • 0,5 skodelice presnega kakava 
  • 0,5 skodelice kokosovega masla 

Postopek: 

  1. V mešalniku zmešamo lešnike, mandlje in datlje. Nato jim dodamo ostale sestavine za osnovo. 
  2. Pekač obložimo s plastično folijo za živila ali peki papirjem. Na dno potlačimo maso za osnovo, nanjo pa položimo maline. 
  3. Pripravimo čokoladno kremo: Datlje na drobno zmeljemo, dodamo vodo, da nastane gosta homogena pasta. Nato vmešamo kakav in kokosovo maslo. 
  4. Čokoladno maso prelijemo po tortici in shranimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se torta strdi. Po želji jo pred serviranjem potresemo s kokosom in okrasimo s sadjem. 
Brezplačen posvet

Sorodne vsebine

 


Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
Certifikat odličnosti

Ponosni smo, da je podjetje Linea Snella d.o.o. ponovno prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost (Bisnode).

Po analizah za leto 2017 naše podjetje spada med 6,8% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti AAA. Med 163.642 registriranimi podjetji v Sloveniji bonitetno odličnost AAA dosega zgolj 6.944 podjetij.
Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA