Zagotovite si VITKO LINIJO - s 100% garancijo dogovorjenih rezultatov in 23% popustom na vse redne programe! Le v teh dneh pa prejmete tudi GRATIS radiofrekvenčne terapije za pomlajevanje obraza ali učvrščevanje telesa. Rezervirajte svoj termin brezplačnega posveta še danes. Veselimo se srečanja z vami.

Angelo Barrasso

KO IZZIV IZ MLADOSTI POSTANE ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO – 2. del

ANGELO BARRASSO, izumitelj in ustanovitelj LINEA SNELLE

Ni bilo enostavno biti najstnik s prekomerno telesno težo… ko sem imel 12 let, se je temu reklo “debeluh”. Beseda “ debeluh” se je uporabljala kot slabšalnica, kot nekaj za kar si kriv in se moraš tega močno sramovati. In mene je bilo sram, zelo. 

angelo_barrasso

Bilo je v 80-ih letih, ko so bile modne ozke kavbojke na korenček in Rolling Stones so bili zvezdniki. Le kako je bil lahko Mick Jagger tako vitek? Po mojem mnenju celo previtek, ampak on je bil všečen, jaz pa ne. In moj idol, John Travolta, v filmu Briljantina… ne želim niti komentirati. Gledal sem njega, potem še sebe pred ogledalom, med nama je bila svetlobna razlika v telesnem izgledu. A želel sem biti kot on – no, želel sembiti jaz, a z njegovim telesom. Pametnjakovič. Ampak v svojem telesu se resnično nisem dobro počutil. Ravno nasprotno – sovražil sem ga. Ker je bilo moje telo krivo, da so se me sovrstniki izogibali in iznašli vrsto “brutalnih” nazivov, s katerimi so me kontinuirano žalili in izločali iz svojih vrst. Šolske ure telesne vzgoje so bile še bolj ponižujoče; preskok koze, plezanje po vrvi, tek čez ovire… nemogoče. In tu je k mojemupopolnemu ponižanju pripomogla še učiteljica.

Spominjam se velikega okna v svoji sobi, ki je v temi odsevalo mojo podobo. Vsakič, ko sem šel mimo, sem jo s kotičkom očesa poskušal radovedno ujeti – v upanju, da bom videl spremenjen odsev. A moje obline so bile vedno tam, nepremične kot gore. Izolacija sovrstnikov inzahteven odnos z dekleti sta bila težko breme. Moje otroštvo in najstništvo je bilo osamljeno, preživeto ob knjigah in glasbi, romantično, v žalostnem pomenu te besede. Jedel sem veliko – v izjemno zadovoljstvo svojih staršev. Odličen apetit je v očeh tistih, ki te imajo najraje na svetu, vsekakor pozitiven – nekaj, kar se vzpodbuja. Razčistimo pojme – nisem imel 40 kg preveč, bilo jih je morda 20 kg, a dovolj za krog pogubljenih – debelih.

Takrat prekomerna hranjenost še ni obstajala, oziroma še ni obstajal izraz zanjo. Je pa obstajalo močno odklonilno vedenje do tega stanja. Morda še izraziteje kot danes. V moji mladosti ni bilo nič slabega nekoga ozmerjati za debeluha, danes smo na to bolj pozorni in bolj tenkočutni. A resnica je, da takrat, kot tudi danes, debelost ni bila in ni družbeno sprejemljiva, pika.

Zahvaljujoč naravnemu telesnemu razvoju v obdobju odraščanja, ki me je privedlo do telesne višine 190 cm in zahvaljujoč izjemno napornim treningom enako napornega veslanja, se je moje telo preoblikovalo, radikalno. A um ne, ne v celoti. Strah, da bi se vrnil v preteklo stanje, je bil stalno prisoten. In tako sem treningom veslanja dodal še fitnes, zelo veliko fitnesa, da bi nekako prelisičil genetsko zasnovo oz. predvsempogled drugih name, na moje telo.

A nekaj iz tistega obdobja je ostalo v meni. Težko se sprejemam že s 3 do 4 kg prekomerne telesne teže, kar je sicer dokaj običajno nihanje v zimskih mesecih in tudi dokaj naravno za mojo starost 50 let. S svojim telesom še nisem popolnoma “pomirjen” in sem v stalni pripravljenosti. Po eni strani je to dobro, ker kontinuirano vzdržujem odlično fit formo, ampak je tudi naporno!

Večkrat razmišljam – kako da jaz, nekdanji debeluh, proizvajam naprave za hujšanje in že več kot 30 let pomagam ljudem oblikovati telo in najti zadovoljstvo v lastnem telesu? Je to naključje? Ne, ne verjamem. Seveda so bile poti, ki so me pripeljale do tega, kar profesionalno počnem v življenju, zavite. A resnica je, da to zame ni delo. Naj pojasnim. V bistvu sem v stalnem raziskovanju novih sistemov, novih pristopov, ki mi omogočajo, da lahko vzdržujem svojo fizično formo in reguliram tiste 3 – 4 kg, ki jih pridobim čez zimo. V prvi vrsti tako iščem učinkovite sisteme zase, jih tudi preizkušam na sebi in posledično razvijam tudi za druge. Raziskave, kontinuiran razvoj in nadgradnje so v prvi vrsti zame in šele nato za podjetje. Zato pravim, da zame to ni delo.

V svojem domu imam nekaj sob, v katerih vsako jutro, še pred odhodom na delo, testiram nove tehnologije. In če delujejo ter so učinkovite, jih prepustim oddelku za raziskave in razvoj, ki razvija nove aparate, nove metodologije in izboljšane prehranske sisteme. Resnica je, da to razvijam bolj zase kot za stranke. Resnica je tudi, da se je v 30-ih letih nabralo ogromno ljudi, katerim sem pomagal shujšati in preoblikovati telo. A vedel sem, kako se počutijo, kako čutijo in da lahko, prav tako kot sem jaz, uspejo.

Ko gledam v preteklost, ko spomini in srčne bolečine otroštva in mladosti počasi bledijo, se zahvaljujem tistemu “nesrečnemu otroku”. Zahvaljujoč njemu že 30 let, s strastjo in predanostjo, opravljam sanjsko delo – pomagam ljudem biti srečni.

P.S. In danes sem v boljši formi kot John Travolta!

Angelo Barrasso

linea-snella-team

Ali tudi vi čutite, da je prišel vaš čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Včasih skupaj tudi jočemo. Še raje pa se čim večkrat smejemo in se VESELIMO vaše preobrazbe.
Brezplačen posvet

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA