Daliborka Vuleta Kovač

PREVERJENO – s trdno VOLJO in pravo PODPORO uresničljivi prav VSI CILJI!

Redna vadba… prehranjevanje na tri ure (pa saj nisem dojenček)… zdrava prehrana???
Na vse to sem večino časa, oziroma pošteno povedano kar nekaj let, sama sebi odgovarjala: »KAJ JE SPLOH TO?!«.

Tekom nosečnosti se mi je nabralo kar polnih 40 odvečnih kilogramov. Ki so nato preprosto ostali vse do pred cca. 6-imi meseci. Da se razumemo – poleg teh 40 kilogramov sem še naprej »pridno« kopičila maščobne obloge okoli svojih notranjih organov.

In kakšne so bile moje prehranjevalne navade? Moj prvi obrok je bil navadno nekje okoli 16. ure, ko sem prišla iz službe. Zadnji pa… no ja, tudi ob 23. uri zvečer. To pa je bila vse drugo kot zdrava prehrana (testenine s sirom, kebabi, sendviči z veliko majoneze in mojo drago kislo smetano). Sladko? Mmmm… ni ga boljšega od kosa torte, bele čokolade… ahhh, kar vseh čokolad… da o Nutelli sploh ne govorim. Zelo »zdravo«, kajne?

OKOLICA PRITISKA..

Počutila sem se dobro, a vsi okoli mene so mi govorili: »Pa kakšna si, to nikamor ne pelje, boš zbolela…!!« Po pravici povedano mi je šlo njihovo govorjenje blazno na živce. Po glavi mi je rojilo: »Kaj je vsem, ko pa se dobro počutim in sem, hvala bogu, tudi zdrava?!« Zelo dober prijatelj mi je povedal za Linea Snello in mi izročil kuponček. Rekel je, naj razmislim in se naročim na prvi posvet, saj ni nič obvezujoč. Mislila sem si… »No, pa je še on začel s tem hujšanjem…«

Spominjam se, bilo je nekega nedeljskega večera pred kakimi šestimi meseci, ko mi je mož povedal, kako se je njegov znanec zgrudil na tla, ko se je vračal s tekme. Odpovedalo mu je srce. Star je bil 42 let, »elegantno popolnjen«, celo rekreativen športnik. In takrat se je v meni nekaj obrnilo. »Dali, nisi vsak dan mlajša. Pa koliko maščobnih oblog lahko še, brez resnih posledic, akumulirajo tvoji notranji organi? Pa takorada živiš in uživaš to prekrasno življenje!

IN PRIŠEL JE ČAS ZA KORENITO SPREMEMBO…

To je bil pri meni ta KLIK, ki se ti mora zgoditi, da spremeniš način razmišljanja in pogled na življenje. Naslednji dan sem se naročila na prvi posvet v Linea Snelli v Ljubljani (center Fužine). Sprejela me je Brigita, izredno prijazna in komunikativna vodja centra, in mi med pogovorom še dodatno odprla oči. Klub temu, da sem po poklicu zdravstveni delavec in sem na nek način veliko slišanega že vedela, sem si leta in leta le govorila: »Od ponedeljka dalje začnem hujšati!« A ta ponedeljek, do obiska Linea Snelle, ni nikoli prišel…

Polna novih informacij, predvsem tistih o napakah, ki sem jih v svojem tedanjem življenjskem slogu redno ponavljala (vendar glede na to, da program ni ravno brezplačen – predvsem ne glede na moj izhodiščni obseg), sem za trenutek še razmišljala. A ko sem ugotovila, da Linea Snella pisno garantira uspeh, sem terapevtkam samo še naročila, naj mi čimprej pripravijo pogodbo. Nič ni drago, če vlagaš v sebe, v svoje zdravje! Ker, kjer je volja, so tudi rezultati!! 

S terapevtko Klavdijo sva pripravili načrt in zdravo hujšanje se je začelo. Ko sem svoj prehranski dnevnik prvič prinesla v pregled, je bil živaPOLOMIJA!!! Nekaterih starih navad še vedno nisem opustila (npr. večerij, polnih ogljikovih hidratov, zelo pozno zvečer). Po poglobljenem pogovoru pa sem že naslednjič dobila same zelene kljukice – BRAVO JAZ!!!  Drug izziv je bila vadba. Da se razumemo – izziv le v moji glavi. Nikoli nisem rada telovadila, kar je bilo na mojem telesu tudi jasno videti. Delati trebušnjake? Jaz?! Ni šans!!!

JA, VZLJUBILA SEM TUDI REDNO VADBO…

Na začetku programa seveda nisem imela praktično nobene kondicije. Ko sem zaključila vadbo v Thermoslimu, sem bila dobesedno »crknjena kot pes«. Vse terapevtke so me seveda stalno vodile in spodbujale. Nikoli ne bom pozabila Saše, ki je stala ob meni in me vzpodbujala: »Sedaj pa tvoja najljubša vadba – trebušnjaki!«  Ob vsakem obisku centra me je čakalo več ponovitev, moja kondicija se je izboljševala in tudi trebušnjake sem delala, in jih še vedno delam – z lahkoto! S kombinacijo pravilnega prehranjevanja in izvajanja individualno sestavljenega programa vadbe, so bili rezultati kaj hitro vidni. Moje ime se je kmalu znašlo na »steni uspeha« – kar minus 50 centimetrov obsega sem izgubila!!! 

GREM DALJE, DO KONČNEGA CILJA!

Pol leta je minilo in jaz še vedno pridno hodim po poti do zastavljenega cilja. Sedaj lahko tudi rečem, da se zdravo prehranjujem. Terapevtke Linea Snella so me naučile pravilnega prehranjevanja in tudi, ko pride skušnjava (ki pride!), se z njo veliko lažje spopadam. Ko mi zadiši (ampak res samo takrat), pojem kos kruha s kislo smetano in potešim željo. Moj organizem je že navajen »novosti« in danes si enostavno ne predstavljam, da bi si privoščila prvi obrok šele ob 16. uri. Sedaj imam ob tej uri že četrti obrok.

Preden sem začela s programom, sem si zagotavljala, da se počutim dobro. A šele sedaj vidim, da pravzaprav ni bilo tako. Zdaj sem super,počutje je fantastično, sem bolj nasmejana, okretna… FIT!!! Ni prav nobene primerjave!!! 

Ljudje, ki me dolgo niso videli, me najprej vprašajo: »Ufff – bolezen ali namerno?« Z nasmehom odgovarjam: »LINEA SNELLA!« Lahko rečem, daživim z Linea Snello.

Komaj čakam dneve, ko vstopim v svoj Linea Snella center Fužine, kjer me sprejmejo vedno nasmejane in pozitivne osebne terapevtke. Nato pa čim prej v AKCIJO!  Vredno je vsake kapljice znoja, truda, prehranskih sprememb, pogovorov, poglabljanja, denarja!!!

Trenutno sem lažja že za 35 kilogramov, izgubila sem 175 centimetrov obsega. To pa še ni moj končni rezultat. Grem dalje, k svojemu zastavljenemu cilju, ki ni več tako daleč, kot je bil!!!

Ob tej priliki bi se rada zahvalila svoji družini, ki me maksimalno podpira na moji poti. Z vsakim izgubljenim kilogramom in centimetrom mi govorijo, da sem šampionka (ni lepše pohvale in motivacije za naprej).

Posebna »HVALA« gre tudi mojim sodelavkam, predvsem Nedi in Mileni, ki me maksimalno podpirata in navijata, da dosežem svoj cilj.

In nazadnje – prav posebna zahvala velja vsem mojim »puncam« v Linea Snelli Fužine. Katere me vodijo, izobražujejo in motivirajo. Saj pridejo tudi obdobja, ko to še kako potrebujem. Brigita, Klavdija, Saša, Katarina… ZLATE STE, brez vas ne bi šlo!!! 

lineasnella-zgodbe-o-uspehu-2

Ali tudi vi čutite, da je prišel vaš čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Včasih skupaj tudi jočemo. Še raje pa se čim večkrat smejemo in se VESELIMO vaše preobrazbe.

Brezplačen posvet

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!