Ksenja Benčič

Moj boj s kilogrami. Končno se počutim super!

Stara sem 33 let. Od nekdaj sem bila debela, že kot otrok sem vedno imela par kilogramov preveč. Tako sem bila celo življenje na shujševalnih dietah, kilogrami so padali, vendar čim sem z dieto zaključila, so se ti podvojili. Nikoli nisem bila zadovoljna sama s sabo, saj se nisem mogla počutiti dovolj samozavestno s tistimi par odvečnimi kilogrami.

Skozi leta sem se sprijaznila z dejstvom, da bom pač vedno imela tistih par (do 10) kilogramov preveč, edino pred poletjem sem se lotila kake hitre diete, katere osnova je bilo stradanje. Jedla nisem skoraj nič, kak kos kruha, juhice, pa veliko sadja. Jedla sem kadarkoli, odvisno koliko časa sem imela. Tako sem včasih jedla 2-krat na dan, včasih 3-krat, včasih pa skoraj nič. Cilj je bil hitro dosežen, v enem mesecu sem izgubila tudi do 6 kilogramov.

Vendar je kazalec na tehtnici hitro poskočil, ko sem s stradanjem zaključila in se vrnila na stare prehranjevalne navade. Poleg diete se nisem kaj pretirano posvečala telesni vadbi. Tako je bil začaran krog sklenjen.

Pred dvemi leti sem rodila hčerkico Rebeko. Tako se je življenje bistveno spremenilo, nenehno mi je primanjkovalo časa zase, saj sem večino časa posvetila njej, hranjenju, previjanju, igri, sprehodom,…ipd. Niti pomislila nisem, da bi zase pripravljala redne, zdrave obroke in se malo več gibala ali se vpisala na kakšno rekreacijo. Sprehodi z vozičkom so bili edina moja rekreacija. Tudi jesti sem začela nekontrolirano, velikokrat iz čustvenih razlogov: ko je bilo kaj narobe, sem se tolažila s hrano, najpogosteje s sladkarijami.

In prišel je dan, ko se je »vklopil alarm«! Ko sem ugotovila, da mi niti oblačila, katera sem nosila v nosečnosti, niso bila več prav in sem težko našla v trgovini kaj zase, saj mi je bilo vse ozko, sem se malo zamislila nad sabo in svojim početjem. Zadosti mi je bilo vsakodnevne utrujenosti, godrnjanja pred ogledalom in iskanja XXL (konf. Št. 48) oblačil vbolj založenih trgovinah s tekstilom. Vedela sem, da je prišel čas, da končno naredim nekaj zase, za svoje boljše počutje.

Iskala sem po internetu vse na temo hujšanje. Tam kar mrgoli člankov o učinkovitih dietah, katerih sem bila že sita, saj sem vedela, da znjimi ne bom dosegla korenite spremembe na dolgi rok. Nato mi je kolegica čisto po naključju povedala, da hujša z redno telovadbo in zdravo prehrano, s pomočjo »Linea Snelle« in, da sploh ni težko.

Tako se je začela moja zgodba o uspehu oziroma pot k zastavljenemu cilju – izgubiti odvečne kilograme.

Najprej sem prebrskala po internetu vse na temo »Linea Snella« in kar nisem mogla verjeti, da je možno, da ti lahko Linea Snella tako spremeni življenje in postane tvoj način življenja. Ko sem brala zgodbe »snellic« o izgubi 100 in več centimetrov obsega, zmanjšanju treh konfekcijskih številki, sem si rekla: »To pa bi se splačalo poskusiti!«. Ker ti Linea Snella nudi brezplačni test in posvetovanje v zvezi s tvojimi odvečnimi kilogrami in sicer zdravem načinu življenja, sem takoj poklicala tja in se naročila na pregled.

Svetovalka oziroma terapevtka Malči je takoj ugotovila, da imam kar precej kilogramov viška, ki lahko na dolgi rok škodujejo mojemu zdravju. Podrobno mi je razložila namen in način hujšanja pri Linea Snelli. Dala mi je vedeti, da bo šlo za dolgotrajen proces, da kilogrami ne bodo izginili kar čez noč, saj se tudi nabrali niso čez noč. Gre predvsem za spremembo v načinu razmišljanja, spremembi prehranjevalnih navad in skrbi za svoje zdravje. To se pa ne more zgoditi čez noč! Potrebna je močna volja in samodisciplina! Kar nekako me je prevzelo to, da mi terapevtka ni vsiljevala vključitve v program ter mi obljubljala briljantne rezultate v kratkem času.

Poleg tega ti pri Linea Snelli dajo garancijo za izgubo centimetrov v določenem časovnem obdobju, kar me je dodatno prepričalo.

Odločila sem se za vključitev v program telesne vadbe, v kombinaciji z zdravim načinom prehranjevanja ter pridno (včasih bolj, včasihmanj) poslušala nasvete terapevtk.

Priznati moram, da začetek ni bil lahek, saj nisem imela skoraj nič kondicije, pa tudi čas si je bilo potrebno vzeti za vadbo. Ni bilo več izgovorov v stilu: »joj, danes ne morem, nimam časa, pa se mi ne da,…«.

Vendar, ko sem pridno hodila trikrat tedensko na obisk v Linea Snello in si sestavljala jedilnike po načelih zdrave prehrane, so počasi, a vztrajno kilogrami padali. Tako sem do sedaj izgubila 23 kilogramov in 154 centimetrov in kar je najpomembneje sem spremenila način prehranjevanja! To mi je dalo dodatno vzpodbudo za naprej. Nisem več utrujena (kljub delu doma in v službi), nimam neprestane želje po sladkem in nepredstavljam si več življenja brez gibanja.

Počutim se super, ko lahko končno kupujem oblačila normalnih konfekcisjkih številk in sem bolj samozavestna v njih!

Mirno lahko rečem, da mi je Linea Snella spremenila življenje na bolje in postala sestavni del mojega življenja. Zato: hvala Linea Snella!

Zahvaljujem se vsem mojim snelli terapevtkam Malči, Nini in Andreji za njihovo nenehno motiviranje in veliko mero potrpežljivosti ob mojem občasnem »jamranju«. Prepričana sem, da vam bom še dolgo ostala zvesta!

Ksenija B.

KSENIJA BENČIČ

Brezplačen posvet

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!