Mateja Mrak

Moja težava z odvečno težo je nastala že kar prvi dan mojega rojstva. Tehtnica je pokazala dobre 4 kg. Med obdobje dojenja sem ves čas jokala. Staršem ni bilo jasno, zakaj toliko joka, vse do začetka hranjenja s »pravo« hrano. Takrat je bilo joka konec, saj sem se končno dovolj najedla. Zrasla sem v veliko punco – po velikosti ter po kilogramih. Kot otrok se tega nisem zavedala in me tudi ne bi toliko motilo, če me ne bi na vsakem koraku nenehno zafrkavali otroci, pa tudi domačim ni bilo vseeno, saj so mi nenehno govorili, da ne smem jesti sladkarij, predvsem redilnih stvari. Mama je v mojem otroštvu pazila na prehrano, predvsem pri sladkanem čaju, keksih, pa vseeno ob prehrani, ki smo jo imeli doma, ni pomagalo, da bi shujšala kakšen kilogram.

V času pubertete so moji kilogrami še dodatno narasli, opažala sem začudene poglede na sebi, v trgovini pa niti nisem več našla oblek za svojo velikost, zato nisem več hotela po nakupih. Kadar smo z mamo in sestro odšle v trgovino, sem vedno hotela naenkrat vsaj trojne kavbojke, da se mi potem dolgo ni bilo potrebno vračati v trgovino. Še večja katastrofa je bila v srednji šoli, kjer sem morala nositi delovno obleko in sem morala že prvi šolski dan nesti obleko nazaj k šivilji, ker mi je bila že takrat pretesna. Vedno sem sanjala o svojem bodočempoklicu medicinske sestre, kako so lepe v modrih delovnih oblekah, jaz se pa nikakor nisem dobro počutila v tisti tesni obleki.

Po prometni nesreči, ki se mi je zgodila v začetku četrtega letnika, v šoli nisem smela telovadili in sem bolj počivala zaradi poškodovanih nog. Takrat se je zgodila še večja nesreča, saj so kilogrami kar naraščali. Težave sem imela tudi s koleni, nisem jih mogla normalno uporabljati, težko sem se tudi pripogibala.

Čez čas je moja mama slišala na Koroškem radiu za center Linea Snella v Slovenj Gradcu in me tja tudi napotila. Stopiti na tehtnico je bila zame prava katastrofa. Začela sem z vadbo, katero so mi predlagale terapevtke. Morala bi se sleči in oditi na razvajanje v savno, pa tega nisem hotela, ker me je bilo sram svojega telesa. Nenehno sem se izmikala tehtnici, pogledu kolegic v Linea Snelli, celo nisem hotela z njimi komunicirati, tako da so me mnogokrat klicale po telefonu in me spraševale, zakaj me ni na terapijo. Skratka, nisem imela volje.

Za novoletno darilo sem v Linea Snelli prejela bon za 40,00 EUR. Bila sem skeptična, komu ga podariti, mami ali sestri. Podarila sem ga mami. Presenetilo me je, saj je bila mama izredno vesela tega darila in ne morem vam povedati, kako trdno je stala za svojo odločitvijo in njen uspeh je zmanjšanje obsega za skoraj 135 cm! Terapije je obiskovala redno, 3 mesece, na kontrole pa hodi še danes, pa je od tega že skoraj dve leti. Spodbudila je tudi sestro, da je tudi ona spremenila prehrano in doma telovadila. Končno pa je prišla tudi moja ura! Naveličala sem se poslušati mamo, kako lepo je na vadbi v Linea Snelli, kako prijazne so terapevtke, kako ti dajejo spodbudo, te učijo o zdravi prehrani in te usmerjajo na pravo pot. In ko vidiš uspeh na tehtnici, si zmagal.

Čakala sem na trenutek, kateri bi mi spremenil življenje. To je samo en majhen klik v glavi, a se tega prej nisem zavedala.

Po vrsti diet, katere se niso dobro obnesle, sem si začela pridelovati čaj za hujšanje. Uspelo mi je shujšati za 15 kg. Ponovno sem se vpisala vLinea Snello in začela jesti tako kot mama in sestra, torej popolnoma smo spremenile prehrano. Ne jem bele moke, ne krompirja, jem pa veliko zelenjave, rjavih testenin in riža, meso pripravljeno na vsak način, razen ocvrtega, ter pijem veliko vode. In glej – kilogrami so se začeli zmanjševati in takrat sem dobila pravo voljo. Bila je vedno močnejša in opazila sem, da sem tudi jaz “karakter”. Hodila sem na vadbo v Linea Snello, ne tako strogo redno kot mama, pa vendar.

Danes se počutim “fenomenalno”, če lahko tako rečem. Izgubila sem 237 cm obsega in 50kg! Lahko počepnem brez težav, lahko se gibam, s koleni in nogami nimam več težav. Da o oblekah sploh ne govorim. Lahko si privoščim marsikaj… od legic, ki jih prej nisem mogla obleči, dolgih tunik, visokih škornjev … Marsikdo me niti ne prepozna. Sem pa včasih malo žalostna, saj sem zaradi tega izgubila najboljšo prijateljico!? Res je, da sem zgubila kar nekaj prijateljev, pa še fanta. Ampak doživljam novo prelomnico življenja. Počutim se super, ko se pogledam v ogledalo, si rečem: »Lepa si!«. Kdaj se pa še bolje počutim? Ko opazim, da se ljudje ozirajo za mano, ampak ne zato, ker bi bila debela, in takrat si rečem:»Ja, sanje se mi uresničujejo, tudi mene kdo pogleda!«

Ob tej priliki bi se najlepše zahvalila kolektivu Linea Snella Slovenj Gradec, svoji družini, prijateljem. Za vso podporo, potrpežljivost. Z besedami ne znam opisati svojih čustev, tako sem vesela!

Mateja_Mrak

Ali tudi vi čutite, da je prišel vaš čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Včasih skupaj tudi jočemo. Še raje pa se čim večkrat smejemo in se VESELIMO vaše preobrazbe.

Brezplačen posvet

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA