Nina Ražem

TUDI STRAH PRED HUJŠANJEM IN SPREMEMBAMI LAHKO ZAVIRA USPEH… A NINA JE DOKAZALA, DA JE TUDI TA PREMAGLJIV, končno ZADOVOLJSTVO PA ŠE VEČJE!!

Ciao! Moje ime je Nina.
Za začetek bi se rada zahvalila svoji Snelly terapevtki Andreji iz centra Linea Snelle Koper. Ker dvomim, da bi brez njene pomoči danes delila z vami svojo zgodbo. Velika zahvala gre tudi Snelly terapevtki Malči. Obe sta mi bili v veliko podporo na moji poti do sedanje podobe. Hvala vama iz srca. Zlati sta. In hvala, ker opravljata svoje delo s takšnim pristopom in iz srca.

Moja pot v Linea Snelli se je prvič začela že pred štirimi leti. Takrat sem tudi dosegla lep rezultat – izgubila sem 14 kilogramov. Vendar sem po 6-ih mesecih žal obupala in prenehala z obiskovanjem centra. No, po štirih letih pa sem se, zaradi poškodbe kolena in na splošno slabega počutja, odločila, da se ponovno naročim na brezplačni posvet.

Razlika med prvim obiskom in drugim obiskom? Odločitev je bila moja. Odločila sem se, da to storim zase! Da mi ne bo potrebno na operacijo kolena. Da ojačam mišice nog. Zraven pa naredim še nekaj za splošno dobro počutje. Za rezultate sem že vedela, da so dolgoročni. Saj tudi prvič izgubljenih kilogramov nisem pridobila nazaj!! Vedno, ko sem se odločala za kakšno spremembo, je to bilo povezano z željo nekoga drugega… da bi JAZ izgubila odvečne kilograme, da bi bila »lepša«, da bi me drugi videli lepšo in bolj privlačno. Hmmmm ja…. ni pomagalo. Vsakič, ko sem naletela na kakšno oviro, sem stvar opustila. Nisem je speljala do konca.

Tokrat je bilo drugače. Vedela sem, v kaj se spuščam. Vedela sem, da to delam zase. Predvsem zato, da ponovno začutim svoje telo ŽIVO. Kot pred štirimi leti sem tudi tokrat začela s programom Linea Snella na skoraj isti datum. Nehote… nekateri začnejo s spremembami za novo leto, nekateri pred poletjem… jaz očitno konec avgusta. Ni bilo lahko preklopiti s starih navad na nove. Spremeniti način razmišljanja o hrani. Se upreti nezdravi navadi – jesti pozno zvečer… in to predvsem zaradi dolgčasa.

Pot ni bila lahka. A niti težka. Naučila sem se opazovati svoje telo in svoje misli. Naučila sem se, kdaj si moje telo »želi« nečesa zaradi navade oz dolgčasa (predvsem v čustveno nabitih trenutkih) ter prepoznati, ali telo res potrebuje nekaj, kar je v določenem živilu. Najboljzanimivo spoznanje pa je bilo (kar je bil šok tudi zame, da ne bo pomote… in verjamem, da marsikomu ne bo razumljiv), da me je bilo strah shujšati. 

Ja… kdo bi si mislil. Strah me je bilo izgubiti odvečno težo in do tedaj že vajeno obliko telesa. V tistem obdobju je teža kar nekaj časa ostajala nespremenjena. In nisem in nisem razumela zakaj. Telovadila sem 3x tedensko. Redno sem se prehranjevala. A kilogrami so kar “stali” in se niso hoteli nikamor premakniti. Do trenutka, ko sem spoznala, da me je strah hujšanja.

Nina kolaž

Celo življenje sem svoje telo in svojo dokaj nežno in občutljivo osebnost »ščitila« z odvečno težo. Kar naenkrat sem se počutila golo, izpostavljeno, nezaščiteno. Vzela sem si čas za pogovor sama s sabo. V tem posebnem trenutku mi je zelo pomagal tudi pogovor s terapevtko Andrejo. Andreja, hvala iz vsega srca! In prebrodila sem ta strah. Kot strah pred samosabotažo. Ki se je izražal v trenutkih, ko sem se želela »nabasati« do onemoglosti… ker sem imela pač slab dan. Ko pa sem ozavestila pravi razlog za to »željo«, je la-ta kar izginila. In ni se mi bilo težko držati zastavljenih ciljev. No, vseeno je bilo to kakšen dan malo lažje, kakšen dan pa malo težje…
Tudi na svoje telo sem začela gledati z drugačnimi očmi. Takšnimi hvaležnimi

Januarja (kot pred štirimi leti… hmmm, kar nekaj podobnosti) sem imela ponovno zdravstvene težave, katere so mi žal onemogočile redno obiskovanje centra Linea Snella. Razlika med takrat in sedaj pa je bila v tem, da tokrat nisem obupala! In sem se po nekaj tednih odločila, da bom vseeno obiskovala program. In tukaj se je opazila ta pomembna razlika. Manjkala mi je telovadba. Manjkalo mi je “narediti nekaj za sebe”.ZAME. Tokrat je bilo res zame. To sem počela zase in ne zato, da bi ugodila nekomu drugemu. Ne zato, da bi bila všeč kakšnemu moškemu. Ne! Za svoje dobro počutje. In vam povem še nekaj? Rezultat je več kot odličen. Izgubila sem 126 centmetrov obsega in 18 kilogramov!! 

Določene osebe, ki me poznajo že celo življenje, me sedaj ne prepoznajo, nekatere skrbi ali sem zbolela. Vsi so navajeni na okroglo Nino, katera je zmeraj nasmejana. Katera mogoče ne bi bila več ista Nina, če bi izgubila odvečne kilograme. Vam nekaj povem? Res je mogoče, danisem več tista stara Nina! Ker sem prvič naredila nekaj iz sebe… zase. In prvič nisem sabotirala napredka in nisem podlegla strahu!!
Tudi pisanje te zgodbe je zame velik korak. In ni me sram povedati, da sem ponosna nase in na dosežene rezultate!  Tako na tiste vidne, kot na tiste skrite in v veliki meri znane samo meni. Še enkrat hvala vsem v Linea Snella Koper, mojim domačim, mojim prijateljem in sodelavcem, ki so mi stali ob strani na tej posebni poti v mojem življenju. Hvala vam iz srca!!

Nič ni nemogoče… morda le težje dosegljivo.

Lep pozdrav vsem in imejte se radi.

Nina Ražem

ZgodbeUspeh_O_01

Gospa Nina Ražem je s pomočjo Linea Snelle v 10-ih mesecih (kljub vmesnemu krajšemu premoru) izgubila 18 kilogramov in 126 centimetrov skupnega obsega! Čestitamo! 

Ali tudi vi čutite, da je prišel vaš čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Včasih skupaj tudi jočemo. Še raje pa se čim večkrat smejemo in se VESELIMO vaše preobrazbe.

Brezplačen posvet

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!