Losos s pečeno čičeriko

Ste tudi ve ljubiteljice morskih jedi? Potem morate poskusiti okusnega lososa s pečeno čičeriko, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Zdrav in hiter obrok vsebuje lososa, ki je obogaten z maščobnimi kislinami omega-3, ki blagodejno učinkujejo na splošno počutje in pripomorejo k preprečevanju bolezni srca. Priloga pa je sestavljena iz zelenjave in čičerike, ki je izjemen vir beljakovin in pomaga pri zniževanju škodljivega holesterola. Srcu koristi tudi s svojo vsebnostjo folne kisline in magnezija. In kar je najboljše, čičerika vsebuje tudi veliko vlaknin in ima nizek glikemični indeks, tako da boste po obroku še dolgo časa ostale site in polne energije.

Sestavine za dve osebi:

Losos

1 žlica olivnega olja

350 g lososovega fileja v kosu

1 manjši šopek svežega peteršilja

1 manjši šopek svežega rožmarina

2 žlički soli

sveže mlet poper

1 strok česna

2 jušni žlici limoninega soka

 

Priloga

2 žlici olivnega olja

120 g čičerike

1 rdeča paprika

1 čebula

1 korenček

1 ščepec kumine

1 žlička čilijevih kosmičev (po želji)

10 listov špinače

2 rezini limone

Priprava

Za res poln okus lososa je najboljše, da ga najprej položimo na krožnik in naredimo marinado. Lososu dodamo nekaj kapljic olja, nasekljan česen, poper, sol, limonin sok, nasekljan peteršilj in rožmarin. Vse dobro premešamo in pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure.

Čičeriko, ki ste jo že noč namočile v vodi, naslednji dan skuhajte v slani vodi do mehkega, približno eno uro. V ponvi prepražimo čebulo, dodamo narezan korenček, na drobno narezan česen, kumino in papriko. Malo premešamo, nato dodamo odcejeno čičeriko, po želji pa še čilijeve kosmiče.

Olje pogrejemo v ponvi in nanj položimo file lososa. Pustimo 2-3 minute, da se dodobra zapeče tudi na strani in ga medtem ne premikamo. File previdno obrnemo in ga pečemo še na drugi strani približno 2-3 minute. Zadnjo minuto ga pokrijemo s pokrovko.

Krožnik okrasimo z listi špinače in nanje položimo prilogo. Povrhu zložimo lososov file, dodamo dve rezini limone in polnovreden obrok je pripravljen!

Dober tek!

 


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!