Slastna cvetačna pica

Ste kdaj pomislile, da bi testo za pico naredile kar iz cvetače? Verjetno ne, saj se večina ob tej zamisli namršči, vendar verjemite, marsikdo sploh ne bo opazil razlike. Cvetača je namreč odličen vir mineralov in vitaminov, primerna je tudi za želodčne bolnike, ljudi s sladkorno boleznijo, predvsem pa za tiste, ki morajo biti pazljivi pri vnosu kalorij. Vsebuje lahko prebavljive beljakovine, zato odlično vpliva na prebavo in presnovo. Poskusite, saj je priprava čisto enostavna!

 

Sestavine

1 glava cvetače

1 jajce

1 manjši šopek svežega origana ali druge posušene začimbe (bazilika, rožmarin …)

½ žlička soli

sveže mlet poper

Nadev:

4 žlice paradižnikove kaše

40 g naribanega sira

1 rdeča paprika

10 češnjevih paradižnikov

1 zelena bučka

Nekaj kapljic olivnega olja

 

Priprava

Cvetačo razdelite na manjše dele in jo za pet minut potopite v mlačno soljeno vodo, da jo dodobra očistite in se znebite umazanije. Nato jo drobno zmeljite v mešalniku (blenderju) in jo nasekljano stresite v skledo. Dodajte 20 g naribanega sira, razžvrkljano jajce, po okusu začinite s soljo in poprom ter vse skupaj dobro premešajte.

Cvetačno zmes stresite na papir za peko in jo oblikujete v tanko osnovo za pico. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija, zmes nato pecite v ogreti pečici približno 25 minut, da dobi lepo zlato rumeno barvo.

Med peko pripravite paradižnikovo omako. V kozici paradižnikovi omaki dodajte drobno narezano bučko, papriko, olivno olje in začimbe. Omako na zmerni temperaturi kuhajte približno 10 minut.

Na pečeno osnovo nanesite paradižnikovo omako, ji dodajte še preostali nariban sir in češnjeve paradižnike. Pico v ogreti pečici pecite še dodatnih 10 minut, da se sir dobro raztopi.

Postrezite in poskusite pretentati vaše najdražje, ki bodo potrebovali kar nekaj časa, da bodo ugotovili, kaj je drugače. Vašim brbončicam pa se tudi med hujšanjem ne bo potrebno odpovedati pici.

Pa dober tek!


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!