Spoštovani! Trenutna epidemiološka slika in odlok vlade nam narekujeta začasno zaprtje centrov Linea Snella, ki delujejo znotraj rdečih regij Slovenije. V pomladnih mesecih smo skupaj že premagali prvi val epidemije, se vrnili v centre in uspešno nadoknadili rezultate. Verjamemo, da bo tokrat podobno. Situacijo bomo skrbno spremljali in vas o vseh spremembah sproti obveščali. Skrbite za svojo psihofizično kondicijo. Ostanite dobro!

Z namakanjem živil do boljše prebave

Namakanje in kaljenje žit, oreščkov, stročnic in semen ima več prednosti. Ker ovoj zrn vsebuje prehranske zaviralce (fitate, polifenole in goitrogene), lahko z namakanjem njihovo vsebnost vsaj nekoliko nevtraliziramo in izboljšamo absorpcijo vitaminov in mineralov v črevesju. Obenem tako poskrbimo za lažjo prebavljivost živil, bistveno skrajšamo čas kuhanja in si z vnaprejšnjo pripravo lažje uredimo režim prehranjevanja. Majhen trik za boljšo prebavo.

Z namakanjem žit do boljše prebave

Za namakanje si količino živil, ki jih boste potrebovali, najprej odtehtajte. Stresite jih v posodo iz inertnega materiala (steklo, keramika ali emajl) in jim dodajte okoli 200 ml tople vode ter žlico limoninega soka, sirotke, jogurta ali kefirja. Za boljši učinek lahko dodate še žlico sveže mlete ržene moke.

Ajdo, rjavi riž, proso in izdelke iz teh žit (moke, kaše, zdrob) namakajte vsaj 7 ur. Stročnice namakajte 36 ur, pri čemer jim kislo vodo menjajte na 12 ur. Neoluščeno zrnje ter izdelke iz stročnic in drugih žit  (pšenica, pira, kamut, oves, kvinoja …) namakajte 24 ur. Oreščke in semena pa namakajte vsaj 18 ur. Če jih boste uporabili v solatah ali jih želite shraniti za dlje časa, jih posušite v topli pečici. Če lahko, oreščke olupite, saj ovojnica rada vsebuje tudi obilico strupenih kemikalij (pesticidov, konzervansov in podobno).

Več nasvetov za urejeno prebavo preberite tudi v članku: KO NAM PREBAVA PREKRIŽA NAČRTE

Brezplačen posvet

Sorodne vsebine

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
Certifikat odličnosti

Ponosni smo, da je podjetje Linea Snella d.o.o. ponovno prejemnik certifikata Zlata bonitetna odličnost (Bisnode).

Po analizah za leto 2017 naše podjetje spada med 6,8% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti AAA. Med 163.642 registriranimi podjetji v Sloveniji bonitetno odličnost AAA dosega zgolj 6.944 podjetij.
Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA