ZDRAVI PUSTNI KROFI BREZ CVRTJA

Tradicija narekuje, da mora biti pustna hrana čim bolj mastna, sladka in nasitna. Čeprav pustovanje ne traja dolgo, pazite, da vas maščobe in sladkor ne bodo zvabile na stara pota. V pustnem rajanju lahko uživate tudi, če si boste namesto škodljive mastne hrane privoščili zelenjavno enolončnico, kislo zelje in repo. Za piko na i pa naj pustne vragolije popestrijo okusni zdravi krofi brez cvrtja.

Za tri do štiri krofe potrebujete:

  • 100 g datljev
  • 200 g ajdove ali pirine moke (lahko mešanico obeh)
  • 30 g mandljeve moke
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 70 ml vode ali mandljevega mleka
  • po želji preliv iz svežega sezonskega sadja

Postopek priprave:

Datlje izkoščičite in jih 15 minut namakajte v topli vodi, da se zmehčajo. V multipraktiku zmiksajte moko, mandlje, jajce, ščepec soli in dodajte 70 ml vode ali mandljevega mleka. Datlje odcedite in jih dodajte v mešanico. Mešajte, dokler se masa ne sprime. Testo nato z rokami pregnetite na pomokani površini, ga razvaljajte in z robom kozarca ali skodelice izrežite dva kroga. Nato uporabite model za manjši krog in na sredini vsakega kroga naredite luknjo. Preostanek testa ponovno razvaljajte in iz njega naredite še dva do tri kroge oziroma krofe. Krofe nato kuhajte v vreli vodi do pet minut. Medtem na srednjem ognju segrejte ponev in za žlico kokosovega olja. Krofe dobro odcedite in jih pecite na ponvi 10 minut. Redno jih obračajte, dokler ne dobijo zlato rjavkaste barve. Popestrite jih z domačim prelivom iz svežega sezonskega sadja. Dober tek!

krofi

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!