Zagotovite si VITKO LINIJO - s 100% garancijo dogovorjenih rezultatov in 23% popustom na vse redne programe! Le v teh dneh pa prejmete tudi GRATIS radiofrekvenčne terapije za pomlajevanje obraza ali učvrščevanje telesa. Rezervirajte svoj termin brezplačnega posveta še danes. Veselimo se srečanja z vami.

Barbara Humar

KO IZZIV IZ MLADOSTI POSTANE ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO – 1. del

BARBARA HUMAR, direktorica LINEA SNELLE

Drage dame, VEM kako se počuti oseba, ki je ujeta v lastno telo in ga ne sprejme. Vem tudi koliko truda je vloženega v reševanje takšnega problema. Vem tudi, da se včasih (pogosto) vložen trud ne nujno zaključi z rezultatom, vsaj ne trajnim, ne glede na to, ali si nekdo najde rešitev v dieti, čajčkih, teku, kozmetičnih postopkih ali celo kirurgu. In vem, kako močno vse to vpliva na kvaliteto življenja.

Po 22-ih letih dela z več tisoč ženskami vem, da samo odločitev, da nekaj naredimo, ni dovolj. In tudi vem, da ni ene rešitve, ki bi ustrezala vsem, kot tudi to, da višina vloženega denarja v rešitev, še ne pomeni avtomatične rešitve. In kako vse to vem? Ker sem kot direktorica Linea Snelle in kot ženska z močno osebno izkušnjo, vzela Linea Snello kot življenjsko poslanstvo in želela pravo rešitev za ženske, za vse nas.

Linea Snella NEKOČ… 

Ko danes pogledam nazaj, sem hvaležna za tisto »temno« obdobje, ko me je, še kot dekle, preveval občutek ujetosti v lastnem telesu. Obdobje odraščanja že tako ali tako prinaša zahtevne izzive, a ko se kot športnica in mladostnica z (pre)visokimi pričakovanji glede sebe znajdeš na drugi strani in to za kar nekaj najbolj občutljivih let, te to zaznamuje. Mene vsekakor je. A če uspeš iz bolečega izkustva potegniti spoznanje, je to lahko največje darilo življenja.

Bila sem punca kot vse ostale. Izhajam iz nadpovprečno športne družine, ki je ves prosti čas vlagala v smučanje, plavanje, deskanje, tek itd., vsak od članov pa je imel še čisto svoj šport. Moj je bil odbojka. Trenirala sem več let. Odbojka je bila preprosto moj način življenja. Tako kot sem redno hodila v šolo, tako sem redno trenirala in vikende večinoma preživela na tekmah. Bila sem športnica od glave do pet.

In potem, pri 15-ih, popoln preobrat. Iz z lastnim telesom popolnoma neobremenjene mladostnice sem čez »noč« zbolela. Od ideje, da bi morda do zaključne valete izgubila 3 kg, sem jih 16! V 38-ih dneh! Iz ITM 20,7 (povsem normalna telesna teža), sem prišla na ITM 15,7. Bilo je tako hitro, da se ne jaz, ne moja družina ni uspela niti zavesti, ko sem shirala in resno zbolela. Dovolila sem si max. 450 Kcal dnevnega vnosa, večinoma je bil to en ali dva navadna jogurta, paket slanih palčk, jabolko ali dva in izjemoma kakšen korenček. Redno sem tudi trenirala in ko so se treningi konec šolskega leta zaključili, kompulzivno telovadila ali tekla trikrat dnevno po 45 minut, brez izjeme, tudi ko sem omedlevala. Na pamet sem poznala število Kcal vsakega živila, naštudirala energetsko porabo ob treningih, najučinkovitejše vadbe in vaje. Bila sem preprosto v drugem svetu. Gledala sem se v ogledalo in iskala ter ihtavo odpravljala tiste »grde« maščobne obloge, ki jih v resnici nikdar ni bilo. V zdravstvenem kartonu se je pojavila diagnoza Anorexia nervosa.

Celo poletje sem preživela v puloverjih, tudi na morju, zeblo me je do kosti, ves čas. Vse posledice shiranosti je nosilo tudi moje zdravje. Moledovanje mojih staršev ni prav nič zaleglo…Glava anoreksične osebe ima popolnoma svojo logiko. In tako je preteklo dobro leto. Kaj se je nato zgodilo, da sem si na rojstnem dnevu dovolila pojesti košček ali dva iz seznama prepovedano, še danes ne vem. A prvič po vsem tem času sem jedla in okusila hrano. Imela sem 52 kg na 180 cm višine.

In jedla sem naslednji dan in naslednji in naslednji. Najprej le jabolka, jogurte, corn flakes, solate. Moje shirano telo je vse absorbiralo in spretno skladiščilo, se vmes popolnoma normaliziralo in se, ko sem dodala še sladolede, kruh, testenine, meso (kot da bi se morala najesti za celo leto nazaj) ustavilo, čez naslednjih 8 mesecev, na 37 kg več! Ufffaaaa…tisto dekle z nadpovprečno visokimi standardi glede svojega telesa, se je znašlo v telesu, ki ga je dobesedno sovražilo. In s tem je sovražilo sebe. 5 let! 5 let mojega odraščanja, dozorevanja, grajenja osebnostnih temeljev. Iznašla sem svoje poti v šolo, da mi ni bilo treba iti mimo lokala, kjer so se zbirali moji sovrstniki, dizajnirala lastno modo, da sem se nekako skrila, delala vse vikende in vse počitnice, da sem imela izgovor, da nisem šla na morje ali izlete, ki so bili za moje sovrstnike najlepši del tistih dni, kompulzivno brala in študirala, dneve in noči, da bi pojasnila sebe sebi.

Naštudirala in preizkusila sem vse diete, ki so mi prišle pod roke, vse vadbe, hodila sem na fitnes, zraven še tekla, kuhala čaje, zelje, pazila na luno in pridno mazala kreme ter jedla »čudežne« shujševalne tabletke, ki pa na meni nekako niso imele čudežnega učinka. Izgubila 7 kg v 10-ih dneh in jih dobila 12 nazaj v naslednjih dveh tednih. Začaran krog! Naumila sem prav vse, da bi nekako shujšala-preživela. Imela sem 20 kg več od teže s katero sem štartala pred anoreksijo, bilo je preveč, a nikakor kritično preveč, a moje telo je bilo ocenjevano s pikolovskim pogledom anoreksičnega standarda. Odbojko, plavanje, deskanje, smučanje, šport, ki je prej osmišljali moje življenje ter zabave najstniških let so odnesli moji kilogrami, ali bolje, moj pogled nanje ali še bolje, moj pogled na samo sebe.

In potem je počasi prišlo novo obdobje. Morda so bile »krive« vse tiste knjige psihologije in filozofije, ki sem jih prebrala, ko sem se skrivala, vsa tista tiha in globoka razmišljanja o sebi in svetu, morda sem pa le preprosto »prerasla«. Ko sem vse, kar sem prej naumila ovrgla, ko sem se našla kot Človek, se je moja telesna teža ponovno normalizirala in se sama od sebe vrnila do na kilograma enako težo, kot sem jo imela, ko se je vse skupaj začelo. Moje telo me je ponovno odsevalo, moje telo mi je ponovno služilo, jaz sem bila ponovno, ali pa končno, zares JAZ. In od takrat do danes, navkljub dvema nosečnostima in skoraj 25-im letom vmes, sem jaz še vedno jaz in kilogrami niso nikdar več bili moj problem. Nikdar več nisem imela niti ene same diete, nikoli več nisem preterala svojega telesa zaradi nečimrnosti, če že, sem športala inšportam še danes izključno zaradi sprostitve, zdravja, psihofizične kondicije in dobrega počutja.

Kdor me pozna ve, da sem dejansko s prehrano in linijo najmanj obremenjeno žensko bitje, kar je mogoče. Z zdravo pametjo in zdravim odnosom brez vsakršne težave vzdržujem telesno težo, ki sem jo imela v osmem razredu osnovne šole, ko se je moj odklon začel. Ne pretiravam, kot ne omejujem. Naravno ravnotežje, ki izhaja iz notranjega ravnotežja. In prav v slednjem je BISTVO.

…. in Linea Snella DANES!

In ker ima življenje svoja pota, sem po zaključeni odisejadi, ponovno v svojem telesu, a s prerojeno osebnostjo in čisto po naključju, ko sem že beležila prve poklicne uspehe in imela nekako začrtane cilje za naprej, spoznala Angela Barrassa, mojega današnjega poslovnega partnerja, ustanovitelja LINEA SNELLE in izumitelja Thermoslima. Povabil me je da pridem delati za njega, v Italijo. Šla sem na ogled centra Linea Snella v Trstu in takoj vedela! To je bilo TO, leta 1994 in je TO še danes.

V upravljanje mi je bil zaupan osnutek metode Linea Snella, katerega sem imela privilegij in čast, v zadnjih 20-ih letih, skupaj s svojim timom, razviti do brez dvoma ene najučinkovitejših naravnih metod oblikovanja ženskega telesa na tržišču. Linea Snello sem gradila iz sebe. Gradila sem jo razumevajoč žensko dušo, njeno telo in um. Kot športnica in nekdanja obsedenka z zdravo prehrano, kalorijami, psihologijo in »zdravim« načinom življenja ter močno osebno izkušnjo anoreksije in prekomerne telesne teže, torej obeh nasprotnih si polov, sem zelo dobro poznala vse številne zmote in zablode.

In ja, Linea Snella je tako mnogo več od odličnega in učinkovitega Thermoslima, Bodywarma in vseh ostalih sodobnih komplementarnih terapij, ki jih nudi za čimbolj celovit rezultat. Za Linea Snello lahko rečem, da olajša tam, kjer se olajšati da: udobna, ne preveč naporna vadba z visoko energijsko porabo, ki jo, prav zato ker gre za zmerno vadbo lahko izvajamo celo življenje, zdravi, nekomplicirani jedilniki z namenom uvajanja dolgoročne in vzdržne spremembe, najnaprednejši kozmetični postopki za reševanje estetskih vidikov oblikovanja telesa, predvsem pa stalna podpora in usmerjanje za trajno odpravo nezdravih navad in razvad. Gre za proces, kjer pa v temeljih stoji naša miselna naravnanostin posledično način življenja. Bližnjic ni! Gre za delo v sebi, bolj kot na sebi. Programi ne vsebujejo nič več in nič manj kot le to, kar sodobna ženska potrebuje za doseg in ohranjanje rezultatov.

Se je potrebno potruditi? Vsekakor! Imamo čarobno palico? Nimamo… a rezultate dosegamo že 32 let – pri vseh tistih, ki so zmogle spremembo… in takšnih je bilo več tisoč, na različnih koncih sveta. Vsaka ženska, ki je pripravljena prehoditi svojo pot, pride na cilj osvobojena in prerojena – in ne le kilogramov ter centimetrov. In zato je naše poslanstvo, da vsak dan, vsako minuto, vsako sekundo, ki jo preživimo v centru, spreminjamo na bolje življenje naših obiskovalk, s tem pa tudi svoje lastno .
Linea Snella je filozofija in način življenja. Linea Snella je preprosto pravo mesto, pravi način in prava rešitev, brez kakršnihkoli ekstremov in z veliko zdrave pameti ter posluha za žensko dušo, telo in um.

HVALA, ker smo lahko del vaše celostne spremembe.

Barbara Humar

linea-snella-team

Ali tudi vi čutite, da je prišel vaš čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Včasih skupaj tudi jočemo. Še raje pa se čim večkrat smejemo in se VESELIMO vaše preobrazbe.

Brezplačen posvet

 

Skrij
Brezplačen posvet
Izpolnite spletni obrazec
in si zagotovite svoj termin za
Brezplačen posvet
x Uspešno ste se prijavili na e-novice.

Hvala!

x Prijava je bila uspešno oddana.

Hvala!

Spletni piškotki

Spletna stran www.lineasnella.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

DA